"LA VISITA", NOMINAT AL XXV PREMI LLIBRETER

La visita, de Núria Figueras i Anna Font, és una de les 18 obres proposades al XXV Premi Llibreter que atorga el Gremi de Llibreters de Catalunya. La nominació correspon a la categoria d’àlbum il·lustrat, un gènere pel qual havia rebut anteriorment el XVI Premi Internacional Compostela que convoca el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Santiago i KALANDRAKA.

El comitè de lectura i selecció del Premi Llibreter ha destacat que La visita és un àlbum «sorprenent» que convida a «gaudir del silenci i la soledat». La soledat, el silenci i la introspecció són, segons l’organització del certamen, «conceptes que sovint hem relacionat amb la foscor», però que en aquest llibre «s’il·luminen» gràcies a «una paleta de quasi fluorescències» que desplega la il·lustradora Anna Font per complementar el text de Núria Figueras.

Les autores catalanes han visitat recentment la Fira Internacional del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya on han estat signant exemplars de La visita, la proposta gràfica del qual ha ambientat l’estand de l’editorial.

Periodista i editora de la revista El Tatano, la trajectòria literària de Núria Figueras ha estat reconeguda amb els premis Mercè Llimona i Comte Kurt. Procedent de l’Escola de la Dona i del Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, Anna Font suma els premis Vila de Térmens i Serra d’Or, a més de ser finalista del certamen d’il·lustració de la Fira de Bolonya 2020 i 2021.

Després de la votació de les llibreries adscrites al Gremi, el pròxim 27 de juny es coneixeran les obres guanyadores en les sis categories –Literatura Catalana; Altres Literatures; Àlbum Il·lustrat; Literatura Infantil i Juvenil catalana; Literatura Infantil i Juvenil en altres literatures i Assaig, Pensament i altres narratives– del Premi Llibreter. Un premi que commemora 25 anys destacant lectures de qualitat i categoria literària, reivindicant l’ofici de llibreter i desenvolupant un valuós paper de prescripció.


La visita, de Núria Figueras y Anna Font, es una de las 18 obras propuestas al XXV Premi Llibreter que otorga el Gremi de Llibreters de Catalunya. La nominación corresponde al apartado de álbum ilustrado, un género por el que había recibido anteriormente el XVI Premio Internacional Compostela que convocan el Departamento de Educación del Ayuntamiento de Santiago y KALANDRAKA.

El comité de lectura y selección del Premi Llibreter ha destacado que La visita es un álbum “sorprendente” que invita “a disfrutar del silencio y la soledad”. La soledad, el silencio y la introspección son, según la organización del certamen, “conceptos que a menudo hemos relacionado con la oscuridad” pero que, en este libro, se “iluminan” gracias a una “paleta de casi fluorescencias” que despliega la ilustradora Anna Font para complementar el texto de Núria Figueras.

Las autoras catalanas han visitado recientemente la Feria Internacional del Libro Infantil y Juvenil de Bolonia donde han firmado ejemplares de La visita, cuya propuesta gráfica ha ambientado el stand de la editorial.

Periodista y editora de la revista El Tatano, la trayectoria literaria de Núria Figueras ha sido reconocida con los premios Mercè Limona y Comte Kurt. Procedente de la Escola de la Dona y del Centro Universitari de Disseny i Art de Barcelona, Anna Font suma los premios Vila de Térmens y Serra d’Or, además de ser finalista en el certamen de ilustración de la Feria de Bolonia en 2020 y 2021.

Tras la votación de las librerías adscritas al Gremi, el próximo 27 de junio se conocerán las obras galardonadas en las seis categorías -literatura catalana; otras literaturas; álbum ilustrado; literatura infantil y juvenil catalana; literatura infantil y juvenil de otras literaturas; ensayo, pensamiento y otras narrativas- del Premi Llibreter: 25 años destacando lecturas de calidad y categoría literaria, reivindicando el oficio librero y desarrollando un valioso papel prescriptor.

Presentació de "La visita" a casa Anita (Barcelona) amb les autores i el professor Ignasi Blanch

[Presentació de "La visita" a casa Anita (Barcelona) amb les autores i el professor Ignasi Blanch]