A pocs dies de la popular Diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, Barcelona es vesteix de literatura infantil i juvenil per celebrar el Món Llibre. Aquest dissabte 13 i diumenge 14, els espais interiors i exteriors del CCCB i del MACBA, obren les seves portes per acollir una àmplia programació d’activitats vinculades amb la lectura, la creació i la imaginació. KALANDRAKA és una de les editorials que participa en aquesta trobada oberta a tots els públics, en la qual també trobem la presència de biblioteques, llibreries, revistes, autors i il·lustradors, com ara la Mariona Cabassa, que és l’autora del cartell d’aquesta novena edició.

...................................................

En vísperas del Día del Libro, del popular Sant Jordi, Barcelona se viste de literatura infantil y juvenil para celebrar Món Llibre, este sábado 13 y domingo 14, en los espacios del CCCB y del MACBA en la Plaza de Joan Coromines, que abren sus puertas para acoger una amplia programación de actividades relacionadas con la lectura, la creación y la imaginación. KALANDRAKA es una de las editoriales que participa en este encuentro abierto al público, en el que también colaboran bibliotecas, librerías y revistas, autores e ilustradores. Precisamente, Mariona Cabassa es la autora del cartel de esta novena edición.

El darrer 2 d'abril, tot coincidint amb el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, KALANDRAKA va celebrar quinze anys de trajectòria editorial. Quina millor manera de celebrar-ho que presentar nous llibres i recordar títols recents importants dins el catàleg de Llibres per a Somniar. Dos esdeveniments importants que marquen el calendari de KALANDRAKA, tenen relació amb els premis de creació literària i artística que organitza KALANDRAKA en col·laboració amb institucions educatives.

Des del 2008, Kalandraka, en col·laboració amb el Departament d'Educació de l'Ajuntament de Santiago, convoquen el Premi Internacional COMPOSTELA per a àlbums il·lustrats. L'artista argentina Mariana Ruiz Johnson, amb la seva obra "Mamá", ha estat la guanyadora de la sisena edició, d'entre 374 treballs procedents de 21 països. El llibre es publicarà a l'octubre en set llengües: català: castellà, gallec, eusquera, portuguès, italià i anglès. El Món Llibre, el Sant Jordi dels nens/es, és el marc ideal per donar a conèixer aquest concurs, ja que la relació del festival amb la il·lustració i el disseny és una de les seves senyes d'identitat, que el fan renovar-se any rere any. Mariona Cabassa, l'autora del cartell d'enguany fou la guanyadora del premi el 2010 amb l'obra "La família C", escrita per Pep Bruno. La resta de guanyadors han estat "A prop", de Natalia Colombo; "Un gran somni", de Felipe Ugalde; "El viatge de l’Olaj", de Martín León Barreto i "Bandada", de Julia Díaz i David Álvarez.

Per una altra banda, el Premi 'Ciudad de Orihuela' de Poesía para Niños, organitzat entre FAKTORIA K DE LIBROS -un segell editorial de KALANDRAKA- i la Conselleria d'Educació de l'Ajuntament d'Orihuela, és un concurs literari de poesia per a infants. La darrera obra guanyadora tot just s'acaba de publicar: "El idioma secreto" de l'escriptora xilena María José Ferrada, il·lustrat por Zuzanna Celej, una il·lustradora que viu a Catalunya. Els poemaris anteriors són són "El secreto del oso hormiguero", de Beatriz Osés, amb il·lustracions de Miguel Ángel Díez; "Ciudad Laberinto" de Pedro Mañas, il·lustrat per Silvina Socolovsky; "Los versos del libro tonto" de Beatriz Gimenez de Ory i Paloma Valdivia i "Palabras para armar tu canto" de Ramón Suárez i Cecilia Rébora.

A l'espai de la Biblioteca del Món Llibre podreu de totes aquestes lectures, enfocades tant a primers lectors com a lectors ja autònoms, a més a més de les darreres novetats del 2013, entre les que destaquem clàssics recuperats d'austors com ara Arnold Lobel ("Sopa de ratolí" i "Històries de ratolins") que aquest any farà 80 anys del seu naixement, o Janosch ("Anem a buscar un tresor").

[web Món Llibre]

...................................................

El pasado 2 de abril, coincidiendo con el Día Internacional del Libro Infantil y Juvenil, KALANDRAKA celebró quince años de trayectoria editorial. Qué mejor manera de compartir este aniversario que presentando nuevos libros y recordando títulos que han sido importantes en la historia reciente del catálogo de los Libros para Soñar.

Dos acontecimientos importantes que marcan el calendario de KALANDRAKA tienen relación con los premios de creación literaria y artística que organiza la editorial en colaboración con instituciones educativas.

Desde el año 2008, KALANDRAKA y el Departamento de Educación del Ayuntamiento de Santiago ofrecen la posibilidad, a autores e ilustradores de todo el mundo, de participar en el Premio Internacional Compostela para álbumes ilustrados. La artista argentina Mariana Ruiz Johnson, con su obra "Mamá", ha sido la ganadora de la sexta convocatoria del certamen, entre un total de 374 trabajos procedentes de 21 países. Su libro se publicará en octubre de este año en siete lenguas: catalán, español, gallego, euskera, portugués, inglés e italiano.

Por otra parte, el Premio Internacional Ciudad de Orihuela de Poesía para Niños, organizado entre FAKTORÍA K DE LIBROS -un sello editorial de KALANDRAKA- y la Concejalía de Educación del Ayuntamiento de Orihuela, es un concurso literario de poesía infantil. La última obra ganadora se ha publicado recientemente: "El idioma secreto", de la escritora chilena María José Ferrada, con imágenes de Zuzanna Celej, una ilustradora afincada en Barcelona. Los poemarios precedentes son "El secreto del oso hormiguero", de Beatriz Osés, con ilustraciones de Miguel Ángel Díez; "Ciudad Laberinto", de Pedro Mañas, ilustrado por Silvina Socolovsky; "Los versos del libro tonto", de Beatriz Gimenez de Ory y Paloma Valdivia en el apartado de las imágenes; y "Palabras para armar tu canto", de Ramón Suárez y Cecilia Rébora.

En la Biblioteca del Món Llibre podréis disfrutar de todas estas propuestas de lectura, enfocadas tanto para primeros lectores como para lectores autónomos, además de las últimas novedades de este 2013, entre las que no faltan clásicos recuperados de autores tan importantes como Arnold Lobel (“Historias de ratones”), del que este año se cumplen 80 años de su nacimiento, o Janosch (“Vamos a buscar un tesoro”).