MILLORS LLIBRES D'AUTORIA CATALANA DEL 2022

Com cada any, l’IBBYcat, la secció territorial catalana de l’OEPLI (Organización Española para el Libro Infantil y Juvenil) ha seleccionat els millors llibres d’autoria i edició catalana de l’any, que entraran a formar part del catàleg dels millors llibres editats a Espanya, que publica anualment l’OEPLI.

En l’edició d’aquets any 2022 que acabem de tancar han seleccionat tres obres de Kalandraka: "Nas de pallasso", un poemari de Miquel Desclot, il·lustrat per Anna Font; "Fab, el monstre groc", de Carme Solé Vendrell; "Tatrebill, en contes uns", de Miquel Obiols amb il·lustracions de Miguel Calatayud.

El catàleg Literatura Infantil y Juvenil Española. Selección OEPLI és una selecció bibliogràfica dels millors llibres infantils i juvenils, d’escriptors i il·lustradors espanyols, publicats en les quatre llengües oficials de l’estat, al llarg de l’any anterior a la seva publicació. Cada secció territorial OEPLI s’encarrega de fer la sel·lecció dels millors llibres en la seva llengua.

Les obres seleccionades seran enviades a la Internationale Jugendbibliothek de Munic, la biblioteca més gran del món de literatura internacional infantil i juvenil, on passaran a alimentar el seu fons bibliogràfic i per tal de que puguin ser valorades i optar a ser seleccionades per la seva prestigiosa llista The White Ravens.

....................

La sección territorial en Catalunya de la Organización Española para el Libro Infantil y Juvenil, IBBYcat, ha seleccionado los mejores libros del año de autoría catalana que formarán parte del catálogo de los mejores libros editados en España que publica OEPLI.

La edición de 2022 contiene tres Llibres per a somniar: "Nas de pallasso", un poemario de Miquel Desclot con ilustraciones de Anna Font; "Fab, el monstre groc", de Carme Solé Vendrell; y "Tatrebill, en contes uns", de Miquel Obiols con ilustraciones de Miguel Calatayud.

El Catálogo de Literatura Infantil y Juvenil Española - Selección OEPLI es un compendio bibliográfico de los mejores libros infantiles y juveniles creados por escritores e ilustradores del ámbito estatal a lo largo del año anterior y publicados en las cuatro lenguas oficiales.

Las obras seleccionadas estarán en la Internationale Jugendbibliothek de Munich, la biblioteca más grande del mundo especializada en literatura infantil y juvenil. Además de alimentar su fondo bibliográfico, estos títulos podrán optar a formar parte de la prestigiosa lista The White Ravens.